HOME | DE WONING | OMGEVING | RESERVEREN | ADRES & ROUTE | FOTO ALBUM | LINKS
 
 

OMGEVING

Ourthe & Aisne
De woning is gelegen even buiten het plaatsje Barvaux, provincie Luxemburg (Ourthe & Aisne), circa 40 kilometer ten zuiden van Luik. Deze streek in de Ardennen biedt volop mogelijkheden voor outdoor activiteiten. Ideale omgeving om te wandelen, mountain bike, golf, maar ook een weldadig welness centrum, overdekt zwembad etc.

Leuke plaatsen om te bezoeken
Op loopafstand (ca. 5 kilometer) ligt het Middeleeuwse plaatsje Durbuy, het kleinste stadje ter wereld. In dit sfeervolle stadje treft u vele antiquairs, zonnige terrasjes en uitstekende restaurants. In de periode voor Kerst wordt de stad omgetoverd in kerstsferen.  De kerstmarkt met ijsbaan trekt vele bezoekers uit binnen- en buitenland.

Leuk is een bezoek aan de markt in het nabij gelegen Bomal op zondagachtend. Diverse bezienswaardigheden (o.a. buxustuinen, grotten van Hotton, labyrint etc.) maken dat u zich in deze omgeving goed zult vermaken. Even verder rijden vindt u Spa, Stavelot en Bastogne en diverse musea die het Ardennen offensief uit WO II gedenken.

Supermarkt, bakker, winkels
Het plaatsje Barvaux telt 4 supermarkten (Spar, Carrefour, Delhaize, Aldi, ook op zondag geopend), een slagerij, 2 bakkers, enkele leuke restaurants en bars, banken/pinautomaten en dergelijke. Goed te weten: op zondagachtend is de bakker geopend (heerlijke croissant, pain aux chocolat!).

Een groot aanbod van winkels (o.a. Carrefour XL), vindt u in Marche en Famenne (20 minuten). Boutiques, antiquairs e.d. treft u in Durbuy.
 

Foto album »